Elevii clujeni, din nou în top

Elevii clujeni sunt din nou primii pe țară, conform ierarhiei mediilor de admitere la liceu 2021 în urma examenului de Evaluare Națională, publicată de Ministerul Educației.

Cele mai multe medii de 10 la admiterea la liceu, respectiv 12, au fost obținute de elevi din județul Cluj, de la următoarele instituții de învățământ: Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”; Școala Gimnazială „Ioan Bob”; Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”; Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău; Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”; Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”; Colegiul Național „Emil Racoviță”; Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”; Școala Gimnazială „Ioan Opriș” Turda.

Dintre cei 16 elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, 4 au avut media de absolvire mai mică de 10, ceea ce a dus și la diminuarea mediei de admitere.

Merită remarcat și că, din totalul de 3.832 elevi clujeni care au susținut examenul de Evaluare Națională, 310 au media de admitere între 9,50 și 10 (sau, 849 au medii între 9 și 10; respectiv, 1848 au medii între 8 și 10). Numărul mediilor de admitere între 5 și 10 este de 3603.

În ierarhia mediilor de admitere pe țară, Clujul este urmat de București, cu 8 medii de 10.

În media de admitere, media de la Evaluarea Națională are o pondere de 80%, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII – 20%. Repartizarea computerizată se va face în funcție de media de admitere, precum și de opțiunile exprimate în fișele de înscriere, care se completează în intervalul 16-22 iulie, la sediul unității de învățământ absolvite sau prin formular transmis electronic.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut