Elevii acuză Guvernul României de incoerență în declarații și măsuri

Consiliul Național al Elevilor (CNE) solicită de urgență modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1130/2021, în sensul în care aceasta să reglementeze „o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19”, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță „este cu adevărat o  prioritate, nu doar o lozincă populistă”.

„Prin publicarea Hotărârii de Guvern nr. 1130/2021 în Monitorul Oficial, în care se  reglementează mai multe măsuri restrictive pentru perioada stării de alertă, autoritățile au omis să cuprindă ceea ce oficialii au declarat săptămâna trecută, respectiv activitatea centrelor comerciale și a altor activități cu risc ridicat de răspândire a COVID-19. În contextul în care Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor pentru două săptămâni, sub motivarea limitării infectărilor în școală, Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă situația în care Guvernul României este, în continuare, incoerent în declarații și în măsuri, fără niciun fel de viziune clară și asumată cu care să meargă  până la capăt. Astfel, activitatea didactică a fost suspendată pe o perioadă de două săptămâni, în timp ce alte măsuri menite să reducă efectele pandemiei se lasă așteptate” – spun reprezentanții elevilor, adăugând că principiul „școlile se închid ultimele” este dat uitării de către guvernanți, „care  par să evite, cu orice preț, un set de măsuri benefice într-un context pandemic și care par să aibă alte interese decât cele ale sănătății publice”.

„Educația din România mai primește o lovitură – închidem școlile, dar lăsăm orice altă activitate deschisă! Ziua și gafa la Guvernul României, acolo unde se pare că educația nu este o activitate esențială, având în vedere că principiul închiderii școlilor ca ultimă măsură de restricție pare să fi fost uitat!” – declară Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor, acesta solicitând „de urgență” publicarea unor noi reglementări de ordin sanitar, „dacă autorităților le pasă cu adevărat de educație”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut