Elevi gherleni premiați la un festival internațional de folclor

Acest sfârșit de an aduce noi bucurii și satisfacții mesagerilor folclorului din municipiul Gherla. Mai ales elevii Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond” au cu ce să se laude.

Zilele trecute, șase elevi de la liceul de pe strada Fermei au participat la un concurs internațional de interpretare melodii populare, organizat de Asociația „Legato”, din Odorheiul Secuiesc. Din cauza restricțiilor sanitare, ediția a II-a a avut loc online, numărând nu mai puțin de 78 de tineri interpreți. Printre ei s-au aflat și cei șase reprezentanți ai unității de învățământ din Gherla. Cinci dintre ei, adică Filep Boglárka, Butuza Zsófia, Kiss Adrienn, Juhos Borbála și Fodor Harmati Márk s-au clasat pe locul I, cucerind medalia de aur, iar eleva Filep Biborka a ocupat locul II, obținând medalia de argint. Rezultate excepționale,  meritul revenind și profesoarei care îi îndrumă pe acești copii talentați, Szabó Boglárka. Cu toții urmează și cursurile de canto popular organizate de Fundația „Téka”, unde an de an sunt inițiați în tainele cântecului popular zeci de elevi și tineri de diferite vârste.

În organizarea Asociației „Legato”, în fiecare vacanță de vară au loc tabere muzicale, onorate și de elevii școlilor gherlene.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut