Elevi gherleni premiați la un concurs de matematică

Zilele trecute a avut loc în municipiul Dej o nouă ediție a Concursului de Matematică „Leon Birnbaum”. Concursul regional, ajuns la ediția a X-a, s-a desfășurat în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej.

Ca urmare a ecourilor pozitive după edițiile precedente, concursul a stârnit din nou interesul elevilor. La această tradițională confruntare au participat 180 de elevi de gimnaziu de la școli și licee din Dej, Gherla și din comune din apropiere. De la Gherla au fost prezenți elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 și de la liceele teoretice „Petru Maior” și „Ana Ipătescu”.

La sfârșitul concursului, Gherla și-a adjudecat premiul I la clasa a VIII-a, prin eleva Medeea Vințe de la Liceul Teoretic Petru Maior, premiul II la clasa a V-a, prin eleva Alexia Boerean, de la același liceu, premiul III pentru elevii Diana Gherman (clasa a V-a, Liceul Teoretic Petru Maior), Sergiu Balint (clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 1) și Vanesa Ciceu (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 1). Elevii din Gherla au mai primit, de asemenea, un număr mare de mențiuni. Inițiatorul și coordonatorul concursului a fost profesorul de matematică Sorin Borodi.

De altfel, elevii gherleni au reușit și în anii trecuți să fie printre primii la acest tradițional concurs de matematică.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut