Elevi gherleni în vizită la campusul USAMV Cluj-Napoca

Elevii unităților de învățământ din municipiul Gherla sunt deosebit de interesați și de activitatea din facultățile clujene. Mai ales cei din clasele terminale sunt curioși de viața studențească, dar nu numai ei.

Recent, 17 elevi din clasele a X-a B și a XI-a B de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla au avut parte de o experiență deosebită la evenimentul ”Green Campus – Facultatea e mai cool decât credeai!”. Elevii au fost însoțiți de prof. Ioana Dumitrescu și Claudia Ielcean, iar după 6 ore de aventuri în campusul USAMV din Cluj-Napoca, s-au declarat extrem de încântați.

Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii a găzduit în weekendul trecut evenimentul anual dedicat liceenilor ”Green Campus – Facultatea e mai cool decât credeai!”, prin care își promovează programele de studii. Green Campus a început la ora 10:00 pe platoul din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”. Au răspuns la provocare peste 100 de elevi din clasele IX-XII de la licee din județele Cluj, Maramureș, Alba și Bistrița-Năsăud. În acest an, evenimentul a fost organizat în parteneriat cu ISU Cluj și Salvamont-Salvaspeo Cluj. Profesorii și cei 45 de studenți voluntari din cadrul FZB au susținut prezentări atractive și activități curriculare pentru liceeni, în cadrul a zece ateliere. Liceenii au fost împărțiți în grupe de câte 8 elevi și s-au putut familiariza cu activități diverse: biotehnologii în artă, chimie distractivă, alimente funcționale, biotop acvacol, descoperirea personalității câinilor, instructaj SMURD, pod indian, slack-line, nodul 8, labirint cu baloți de fân. La final, gazdele au oferit tuturor un ceaun delicios pe peluza din fața aulei universitare, dar și diplome de participare.

Elevii din Gherla s-au declarat plăcut impresionați de ceea ce au văzut. Pentru ei a fost o experiență incredibilă, în care au aflat lucruri foarte interesante: oportunitățile pe care le oferă facultățile din cadrul USAMV, diversitatea specializărilor etc. Liceenii au apreciat maniera de abordare și interacțiunea cu studenții voluntarii. De asemenea, au fost impresionați de deschiderea cadrelor didactice, deosebit de receptive și amabile. Mulți dintre elevii gherleni și-au declarat intenția de a participa și anul viitor la campus.

Profesorii și elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla vor participa și în noul an școlar la astfel de acțiuni de orientare profesională, ei fiind sprijiniți și de conducerile unităților de învățământ superior din Cluj-Napoca.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut