Elevi clujeni, câștigători ai concursului „Energie pentru viitor”

Doi dintre cei 15 câștigători ai concursului „Energie pentru viitor”, organizat de E.ON România, sunt din județul Cluj. În competiția online, care a început în 19 februarie, s-au înscris 115 elevi din clasele VIII – XII din toată țara, în urma jurizării fiind desemnați 15 câștigători. Aceștia vor fi premiați, fiecare, cu câte un laptop.

Folosirea algelor marine pentru producția de energie, turbine eoliene tip vortex – generatoare de energie -, dar și prietenoase cu păsările, generator de energie montat în structura pietonală, dispozitive inovative de captare a energiei din apă, panouri solare flexibile ce pot fi montate pe orice suprafață, energie termală sau panouri termoelectrice care captează energie produsă de diferența de temperatură – sunt doar câteva dintre alternativele prezentate de tineri privind sursele de energie care vor domina orașul viitorului în anul 2050 – tema concursului online „Energie pentru viitor”. Potrivit organizatorilor, selectarea și evaluarea ideilor și proiectelor de către juriu (format din profesori, specialiști din cadrul E.ON și din domeniul comunicării și relațiilor publice) s-a făcut ținând seama de următoarele criterii: răspunsul la provocare – în ce măsură ideile/ proiectele ajută la rezolvarea unor posibile probleme legate de alimentarea cu energie a orașelor în 2050; calitatea și creativitatea soluției găsite – în ce măsură ideile/ proiectele sunt inovatoare și dau dovadă de creativitate; acuratețea informațiilor – în ce măsură elevii se folosesc de date sau analize relevante pentru a-și susține ideile/ proiectele; modul de prezentare a ideilor – în ce măsură elevii au reușit să demonstreze o comunicare clară și persuasivă a ideilor/ proiectelor.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au înscris în concurs și au făcut un exercițiu de imaginație privind orașul viitorului în anul 2050. Chiar dacă numai 15 dintre ei au ajuns în finală, fiecare dintre cei care au răspuns provocării noastre sunt speciali prin interesul pe care l-au manifestat pentru lumea energiei inteligente și dominate de sursele regenerabile”, spune Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON Energie România.

Cei doi câștigători din județul Cluj sunt Nicoară Darius, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda și Burlacu Denis, clasa a IX-a, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut