Elevă din Gherla premiată la un concurs de desene în Ungaria

Ne găsim în ultima lună a vacanței de vară, dar elevii gherleni și în această perioadă se afirmă la diferite întreceri cu caracter internațional. Avem și un ultim exemplu, dovadă a prestigiului de care se bucură tinerii orașului, dornici de afirmare.

Este vorba de eleva Vincze Ágnes, din clasa a IV-a a Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond”, care zilele trecute a fost premiată la un proiect de desene organizat de Asociația „Rákoczi” din Budapesta, sub egida Ministerului Apărării Naționale din țara vecină. Este o mare onoare pentru eleva din Gherla de a fi apreciată la acest concurs, ținând cont că au fost trimise nu mai puțin de 1300 de lucrări.

Premierea, ce a avut loc în sala de marmură a cetății Buda, s-a făcut pe categorii de vârstă și clase, talentata elevă din Gherla fiind încadrată la categoria claselor III-IV. De asemenea, a primit diplomă de merit și învățătoarea Liszicsan Enikő, care o îndrumă și în lumea artelor pe premiantă, eleva gherleancă mai fiind sprijinită și de învățătoarea Pușcaș Etelka, ambele cadre didactice la Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”.

La festivitatea de premiere de la Budapesta au participat înalți demnitari ai Ministerului Apărării Naționale ungare, oameni de artă și cultură din capitala țării vecine. Manifestarea a fost onorată și de secretarul de stat Német Szilárd, care personal a felicitat-o pe eleva din Gherla.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut