Elevă din Cluj-Napoca, distinsă cu Premiul I la EBGP Viena

Tânăra Alexandra Cristiana Nuna, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca, a obținut Premiul I la categoria Juniors – Professional/ Contemporary Solo în cadrul ediției cu numărul 6 a competiției internaționale European Ballet Grand Prix, desfășurată în perioada 7 – 10 februarie a.c. la Viena.

Eleva este singura premiantă din Cluj-Napoca și, totodată, din România, așadar un motiv de mândrie la nivel național. Aceasta a prezentat un moment de balet pe fundalul muzical al compoziției Toccata de Johann Sebastian Bach, coregraf Jakab Melinda/ Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca. În urma evoluției sale remarcabile, în fața unui juriu internațional, Alexandra Cristiana Nuna, alături de alți premianți și artiști, a fost invitată să susțină din nou momentul din concurs în cadrul Charity Awards Gala ce a avut loc la MuTH Theatre din Viena.

Concursul EBGP Viena a fost inițiat în anul 2017 de către balerinii Simona Noja-Nebyla și Boris Nebyla. La ediția din acest an au participat 200 de dansatori din 31 de țări.

Din Cluj-Napoca au mai concurat Anastasia Elena Bodan (clasa a XI-a/ Juniors-Professional), Maria Teodora Cotinghiu (clasa a VII-a/ Teens-Professional) și Alexia Gabriela Mihaiceanu (clasa a VII-a/ Teens-Professional), eleve ale Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din localitate.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut