El este alesul campioanei României. A semnat cu CFR și va avea salar de pandemie în Gruia

În 2018, când CFR l-a dat afară după ce a câștigat Supercupa României, Edi Iordănescu a promis atunci că nu mai calcă în Gruia decât ca adversar, însă a dat uitării „promisiunea” și a fost convins să-l înlocuiască pe Dan Petrescu pe banca campioanei României. Iordănescu trebuie să resusciteze o echipă aflată în pragul crizei, având la dispoziție foarte puțin timp pentru a pregăti meciul cu CSMS Politehnica Iași, programat duminică, 6 decembrie, în deplasare.

 

 

CFR Cluj are nevoie de un șoc pentru a ieși din pasa proastă, iar conducerea a insistat pentru numirea unui antrenor în regim de urgență. Negocierile cu Edi Iordănescu, purtate joi, au fost suspendate, părțile neajungând la un numitor comun, dar noaptea s-a dovedit un sfetnic bun, iar antrenorul care părea de neclintit în decizia sa a fost înmuiat și convins să-și pună semnătura pe un contract valabil în primă fază pe un an și jumătate, cu posibilitate de prelungire, în funcție de performanțe.

A transpirat și salariul lunar pe care Iordănescu îl va avea în Gruia, respectiv 15.000 de euro. Un salariu de pandemie, evident mai subțire decât al antecesorului său Dan Petrescu. Iordănescu a intrat în pâine imediat după ce a parafat noul contract, iar vineri a fost prezentat echipei.

Primul meci cu noul antrenor va avea loc duminică, 6 decembrie, în deplasare, cu CSMS Politehnica Iași, de la ora 20.45, în cadrul etapei a 12-a din sezonul regulat al Ligii 1. Cele două echipe s-au aflat față în față săptămâna trecută, în „16”-imile Cupei României , iar moldovenii s-au calificat mai departe.

 

Cristian FOCȘANU

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut