Ediție aniversară a Festivalului Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Halva din jir, înghețată cu semințe de pin, grisine cu alge marine sau bere din ghindă de stejar – sunt doar câteva dintre produsele inovative care vor fi prezentate vineri, 9 iunie, de studenții Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor (FSTA) din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, la cea de-a X-a ediție, aniversară, a Festivalului Alimentului.

Evenimentul, în cadrul căreia studenții FSTA își vor prezenta lucrările de licență, majoritatea produselor alimentare inovative fiind deja medaliate la Saloane internaționale de inventică, precum ProInvent, va avea loc, de la ora 9:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campusul USAMV (Calea Mănăștur 3-5).

Printre delicatesele propuse spre jurizare se numără: Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină. Cele 55 de produse vor fi împărțite în șase categorii și vor fi evaluate de reprezentanți ai 18 companii interesate, viitori colaboratori în domeniu.

„Artă culinară, gust și culoare, sănătate și inovație, talent și pasiune, toate acestea se regăsesc în lucrările studenților noștri, la Festivalul Alimentului. Produsele sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare și promovează o alimentație echilibrată. Ne bucurăm să organizăm ediția a X-a, aniversară, iar alături ne vor fi și peste 50 de parteneri din mediul de afaceri, reprezentanți ai Ambasadei Marii Britanii la București, ai RegioConsult și ai managementului BFF (Bird Friendly Farm)” – declară decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, prof. dr. Elena Mudura, adăugând că vizitatorii vor avea ocazia să deguste lucrările expuse.

Ceremonia de deschidere a festivalului – organizat în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România – va avea loc la ora 9:00, fiind urmată de sesiunea de jurizare. Între orele 10:00 – 11:00 produsele vor fi prezentate publicului, evenimentul încheindu-se cu ceremonia de premiere.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut