Edilii gherleni au trecut la modernizarea străzilor

După ce, la începutul lunii martie, gospodarii municipiului Gherla au pus accent pe curățenia generală de primăvară, organizând mai multe lucrări de ecologizare pe raza orașului și în satele componente Silivaș, Hășdate și Băița, zilele trecute au fost demarate lucrările la reabilitarea străzilor, un punct prioritar pe agenda proiectelor planificate pe 2021 de cei care conduc destinele urbei.

În program figurează reproiectarea și modernizarea loturilor de străzi, soluția gândită fiind: asfalt + piatră cubică + pavaj. Prima stradă unde în acest an s-au început lucrările este Alexandru Vlahuță, poarta de intrare în cartierul de locuințe „Între ape”, unde prin grija personalului muncitor de la sucursala Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA, recent s-au schimbat și conductele de apă și canalizare. După  cum ne-a  informat directorul sucursalei gherlene, ing. Vasile Morar, în cursul acestui an, pe raza localității va fi schimbată rețeaua de apă pe nu mai puțin de 14 străzi. Desigur, nu va fi uitată nici canalizarea, în prezent se muncește la schimbarea conductei pe strada Dragoș Vodă.

Cu tot disconfortul, populația trebuie să înțeleagă că aceste lucrări trebuie executate, mai ales între blocurile cartierului „Între ape” în prezent se circulă anevoios, chiar și pietonii făcând adevărate exerciții de… acrobație pentru a trece strada sau aleea. Odată și odată trebuiau făcute și aceste lucrări, conductele de apă și canalizare (la care trebuie să adăugăm și cele de gaz metan) au o mare vechime, unele provenind din anii 70!  Deci, au multă treabă în această perioadă edilii municipiului Gherla, puși pe fapte mari în următoarele luni. Începutul este promițător: după reparația străzii Parcului, iată că acum se reabilitează și strada vecină, Alexandru Vlahuță.

Una din inițiativele lăudabile ale administrației locale este transformarea zonei centrale în zonă SMART, așa cum se procedează la Cluj-Napoca sau în alte orașe mari din țară. În viitor se va pune accent mare pe amenajarea unor piste de biciclete, o cerință importantă în condițiile creșterii circulației rutiere pe raza municipiului. După lărgirea parcărilor de mașini trebuie pus în practică și acest plan a Primăriei.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut