Edilii comunei Mintiu Gherlii poartă grija elevilor

Când ne-am interesat de proiectele și planurile edilitar-gospodărești din comuna Mintiu Gherlii, primarul Dumitru Oltean ne-a amintit și de lucrările ce vor fi realizate la unitățile de învățământ.

Printre altele, ne-a informat cu privire la schimbarea acoperișului la școlile din Mintiu Gherlii și Petrești. În ultimul sat nu mai funcționează nici o clasă, dar după afirmația edilului-șef, având în vedere că în localitate nu mai există spații corespunzătoare pentru diferite evenimente (adunări sătești, de exemplu), clădirea școlii trebuie întreținută. Decât să rămână în paragină, cum am văzut în alte comune din zonă, mai bine să fie conservată. Așa gândesc (și bine fac) gospodarii comunei Mintiu Gherlii, care în ultimii ani au montat centrale termice în toate unitățile de învățământ de pe raza comunei.

Școala Gimnazială din centrul de comună are centrală pe gaz metan, iar structurile din satele Bunești și Nima dispun de centrale termice pe lemne. Ne găsim în plină primăvară, dar toată iarna elevii nu au răbdat frigul, sălile de clasă fiind încălzite permanent, primarul Dumitru Oltean verificând săptămânal buna funcționare a centralelor termice, iar când s-au ivit probleme a luat imediat măsurile de remedierea defecțiunilor.

De fapt, domnia sa vizitează des școala din Mintiu Gherlii, aflată la doar câțiva pași de sediul Primăriei, unde în anii trecuți s-a construit și o mică, dar cochetă sală de sport. Administrația locală sprijină activitățile cultural-sportive desfășurate cu elevii, comuna dispunând de un foarte bun ansamblu de dansuri populare (Mugurii Mintiului), dar și de o echipă de fotbal-copii, competitivă.

Având în vedere că în unele sate (Petrești, Salatiu și Pădureni) nu funcționează unitate de învățământ, autobuzul-școală în fiecare dimineață transportă punctual și în condiții de siguranță elevii la Mintiu Gherlii, din acest punct de vedere nefiind probleme în localitatea din imediata vecinătate a municipiului Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut