Echipamente noi pentru Spitalului Județean de Urgență Cluj

Proiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care vizează modificarea listei de echipamente medicale care vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean, a fost aprobat în ședința ordinară de joi, 30 iulie, cu 28 de voturi pentru.

Potrivit proiectului de hotărâre, în urma reevaluării nevoilor ambulatoriului, „s-a apreciat că este oportună renunțarea la trei tipuri de echipamente care nu sunt de primă necesitate în contextul actual” (un angiograf monoplan cu stație grafică cu posturi multiple, șase roboți pentru inscripționarea imaginilor pe CD/DVD și o lampă scialitică cu prindere în tavan), în locul acestora urmând a fi achiziționate 11 tipuri de aparaturi medicale „strict necesare în perioada următoare pentru a face față, în special, crizei COVID-19 și a asigura buna desfășurare a actului medical” din cadrul ambulatoriului.

Cele 55 de noi echipamente introduse pe lista aparatelor medicale ce vor fi achiziționate pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj sunt: aparat de monitorizare noninvazivă prin bioimpedanță toracică; ecograf pentru ginecologie; masă de consultații; lampă pentru consultații; electrocauter cu trusă de laparoscopie; trusă cu instrumente ginecologice; colposcop; 12 bucăți de troliu mobil mare; 12 bucăți de troliu mobil mic; 12 sisteme modulare duble; 12 sisteme de depozitare materiale sanitare cu un turn și extensie.

Valoarea totală a proiectului este de 13.182.344,01 lei. Proiectul a fost depus spre finanțare de către Consiliul Județean Cluj și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Ședința de joi a Consiliului Județean Cluj s-a desfășurat online, prin intermediul unei platforme web dedicate, fiind prezenți 30 de consilieri.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut