Echipamente în valoare de peste 3.000.000 lei, pentru trei spitale clujene

Consiliul Județean Cluj a recepționat 24 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie, în valoare de 3.401.056 de lei, care deja au  ajuns la trei dintre spitalele aflate în subordine: Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Urgență pentru Copii și Spitalul de Recuperare.

Spitalul de Pneumoftiziologie a fost dotat cu două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un fibrobronhoscop portabil cu modul de transmitere wireless pe monitor, cinci fibrobronhoscoape și două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula. Tot la Spitalul de Pneumoftiziologie au mai ajuns un sistem de ventilație cu presiune negativă pentru încăperi, un lift pentru mobilizarea pacienților aflați în incapacitatea de a se mobiliza singuri, un aparat de răcire/ încălzire a pacienților aflați în Terapie Intensivă, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă și trei pulsoximetre fără fir.

În dotarea Spitalului de Urgență pentru Copii au intrat două incubatoare și un aparat mobil de radiologie, iar Spitalul de Recuperare a fost dotat cu trei noi echipamente de oxigenoterapie – a anunțat, miercuri, Consiliul Județean Cluj.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean, care vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut