Echipa de rugby a Universității Cluj pornește cu gânduri mari în noul sezon

Universitatea Cluj va juca sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, cu CSM Suceava, în primul meci din ediția 2022 a Ligii Naționale de rugby. Noua competiție de top a rugby-ului românesc reunește la start 15 echipe, împărțite în 2 grupe regionale. ”U” Cluj face parte din Grupa 1, alături de Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Arad și CSU Alba Iulia, Din a doua grupă fac parte: Steaua, Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița și Poli Iași.

Sezonul regular va cuprinde un singur tur, după care primele două clasate se califică într-un Play-Off de patru cu meciuri tur-retur, urmat de semifinale și finale. Celelalte 11 echipe vor lua parte la Play-Out cu meciuri fiecare cu fiecare într-un singur tur.

Csaba Gal, președintele secției de rugby a clubului Universitatea a declarat, la conferința de presă desfășurată cu prilejul începerii noului sezon, că echipa sa are gânduri mari în acest sezon, și că dorește cât mai mulți dintre suporteri la meciuri. De asemenea, a fost făcut un apel către toți cei care pot susține financiar echipa de rugby să vină, de asemenea, alături de U Cluj.

”Cred că e un format mult mai bun decât cel care a fost anterior. Din punctul meu de vedere, SuperLiga a avut un minus uriaș, prin faptul că nicio echipă nu retrograda, dar acum putem asista la o relansare a rugby-ului românesc.

Obiectivul principal pe care ni-l dorim în acest sezon ar fi accederea în play-off. E un ideal spre care tindem. Nu este nimic imposibil. Prin multă muncă putem să ne atingem acest obiectiv. Va fi un drum foarte dificil, dar vorbind doar de meciuri disputate într-un singur tur, poate vom face lucruri bune împotriva uneia dintre contracandidatele la calificare. Avem alături parteneri serioși care se ghidează după principiile rugby-ului, adică onestitate și disciplină. În plus, țin să mulțumesc celor de la Cluj Arena și Consiliul Județean Cluj pentru că ne-au permis să jucăm meciuri pe Cluj Arena. Am căzut de acord să nu folosim acest teren până la terminarea campionatului de fotbal. Trebuie să le ținem pumnii fotbaliștilor, astfel ca în data de 7 să fie direct calificați în prima Ligă, și din 8 să putem juca și noi pe Cluj Arena cu cei de la Baia Mare.

Am lansat un parteneriat puternic prin cardurile de membru, prin dorim să-i aducem foarte aproape pe suporterii Universității Cluj. Am depășit borna de 110 carduri emise deja, și, de asemenea, a fost lansată, de două zile, opțiunea de a se putea cumpăra bilete virtuale la meciurile noastre. Facem un apel către suporteri să conștientizeze importanța sprijinului lor în bunul mers al echipei.

Din punct de vedere financiar, din fericire, am reușit până în clipa de față să ne descurcăm lună, cu lună, cu lună. Jucătorii nu simt acest lucru, ei trebuie să se gândească doar la rugby. Facem un apel către toți cei care ne pot sprijini pentru buna funcționare a echipei.

În noul sezon, staff-ul tehnic este, practic, neschimbat. I-am adus niște ajutoare antrenorului Cristi Săuan, prin aducerea lui Silviu Vasiliu, după cum am îmbunătățit și staff-ul medical. Cel mai important este, însă, că avem acum un lot cu adevărat profesionist. Am reușit să aducem trei jucători de la Steaua, dintre care unul este multiplu campion  național, sud-africanul Guselo Muyake, care sunt convins că va aduce plus-valoare, că va fi un pilon de inspirație și de putere al echipei. De asemenea, am adus doi jucători de la Bârlad. În plus, mai avem mulți tineri care au făcut pasul la echipa mare de la juniori. Ultima noutate a echipei este celălalt sud-african Rohan Schwartz, are doar 19 ani, și, care, cred eu, în cel puțin șase luni va deveni de asemenea un punct forte al echipei, și în perspectivă, de ce nu, al echipei naționale”, a declarat Csaba Gal.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut