Echipa de robotică ABSO-Tech din Gherla, premiată în finala competiției First Tech Challenge România

După ce au câștigat detașat faza județeană, membrii Echipei de robotică ABSO- Tech a Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla au participat, zilele trecute, la finala națională a competiției First Tech Challenge România, ce a avut loc la București.

Entuziasm, tinerețe, spirit competițional, pasiune pentru știință și tehnică – iată caracteristicile talentaților elevi gherleni, care au evoluat cu mult succes la competiția desfășurată în Capitală. Acest concurs figurează în Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare, fiind o competiție inițiată de Nație prin Educație. Nici un detaliu tehnic, nici un aspect al activităților cuprinse în caietul tehnic al competiției nu a fost lăsat la voia întâmplării, elevii din orașul de pe Someș fiind foarte bine pregătiți și instruiți în vederea acestui concurs cu caracter național. Eforturile de lungă durată le-au fost răsplătite pe deplin la capătul unui concurs în care s-au confruntat cu cele mai bune 48 de echipe de robotică din țară. Chiar de aceea este deosebit de prețios locul fruntaș pe care s-au clasat talentații tineri gherleni. La finalul acestei competiții foarte dificile, reprezentanții Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla au mai obținut următoarele premii: Finalist Alliance Captain, Premiul I: Control Award și Premiul al II-lea Judge Award Respo DEEE.

După acest frumos succes, componenții echipei de robotică din Gherla continuă cu intensitate pregătirile în vederea competițiilor și concursurilor planificate în perioada următoare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut