Echipa Ciprului s-a retras din turneul de la Cluj-Napoca, din preliminariile CM 2023

Selecţionata Ciprului a anunţat că, din cauza noului val de Covid-19, nu va mai lua parte la turneul de la Cluj-Napoca, din preliminariile Campionatului Mondial de handbal masculin din 2023, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

”Un comunicat al Federaţiei Europene de Handbal (EHF) anunţă că federaţia cipriotă a cerut retragerea din turneul de calificare din România, din 7-9 ianuarie, din cauza mai multor îmbolnăviri din lot”, se arată în mesajul postat de FRH.

EHF precizează că, în conformitate cu regulamentele în vigoare, meciurile la care trebuia să participe reprezentativa Ciprului vor fi câştigate de adversari cu 10-0 (şi 2 puncte în clasament).

Ciprul se alătură astfel altor două naţionale care nu au venit în decembrie în România. Elveţia şi Iran au renunţat atunci la Trofeul Carpaţi, tot din cauza unor îmbolnăviri.

În aceste condiţii, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, vineri va avea loc meciul România – Israel (18:05), sâmbătă se va juca partida Israel – Rep. Moldova (15:00), iar duminică este programat jocul România – Rep. Moldova (18:05).

Primele două clasate vor continua cursa de calificare la turneul final din 2023.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut