E.ON Drive: 100 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, în România

Compania E.ON Energie România a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice și private pentru mașinile electrice, prin proiectul E.ON Drive. Stațiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii.

Punctele de încărcare sunt prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive (harta stații) sau prin aplicația mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS). Soluția E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.

„Anul acesta, numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației E.ON Drive a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km și reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone” – informează compania.

În baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject  (hubject.com), cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.

Lansată în România în anul 2018, E.ON Drive este prima soluție la cheie dedicată posesorilor de mașini electrice, clienți rezidențiali, business sau municipalități. Soluția, disponibilă pe site-ul eondrive.ro, include pachete de echipamente, dar și servicii care să răspundă nevoilor specifice pieței e-mobility. Printre beneficii se numără suportul din partea specialiștilor, montajul și punerea în funcțiune gratuite, mentenanță pe perioada contractuală, stație la schimb cât timp stația este în service, asistență 24/7, sistem de monitorizare și control de la distanță, sistem de facturare ce oferă posibilitatea de amortizare a investiției.

Utilizatorii pot reîncărca vehiculele folosind aplicația mobilă cu același nume, E.ON Drive, lansată în anul 2019. Aceasta include: o hartă interactivă pentru vizualizarea stațiilor de încărcare din apropiere, dar și pentru călătoriile planificate, posibilitatea de a porni sesiunea de încărcare direct din aplicație, fără a avea un cont E.ON Drive, rezervarea stației de încărcare, acces la informații detaliate – cum ar fi tipul de conector, puterea stației, disponibilitate sau prețul pe unitate de încărcare – și opțiunea de a plăti direct de pe telefonul mobil.

La nivel european, E.ON operează peste 10.000 de puncte de încărcare în 10 țări europene, numărul încărcărilor fiind de peste 2 milioane anual.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut