DSP-urile, solicitate să pună în aplicare planurile de reziliență asumate la nivelul fiecărui județ

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat, marți, reprezentanților direcțiilor de sănătate publică, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

În cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, remis presei, Cseke Attila i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar și le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale, astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima sa videoconferință cu direcțiile de sănătate publică.

Potrivit MS, în perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență. Ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare, pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU. De asemeni, a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut