Drumuri blocate în județul Cluj din cauza copacilor căzuți pe carosabil

Un drum național și două drumuri județene din județul Cluj au fost blocate pe unele secțiuni după ce mai mulți arbori au fost doborâți pe carosabil de furtuna care s-a abătut duminică în județul Cluj. ISU Cluj a anunțat că echipajele de la Detașamentul Huedin au fost solicitate să degajeze mai mulți arbori căzuți pe carosabil în zonele Răchițele, Doda Pilii, Beliș-Poiana Horii, respectiv Mărișel-Crucea Iancului. „S-au raportat porțiuni de drum blocate în zonele respective, astfel că vom interveni cu două autospeciale. În paralel, vom fi sprijiniți de către SVSU Beliș”, a anunțat ISU Cluj.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până luni dimineaţa la ora 6:00 în Maramureş, Crişana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.

În intervalul menţionat, în aceste regiuni vor fi averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut