Drumul pe Valea Fericirii, din Râșca, închis traficului, pe perioada iernii

Cei care călătoresc de la Cluj sau de la Huedin spre Beliș, prin comuna Râșca, sunt atenționați să nu folosească ruta Valea Fericirii, deoarece traficul auto este închis pe perioada iernii.

Potrivit declarației primarului comunei Râșca, ing. Alin Abrudan, drumul pe Valea Fericirii a fost închis, cu avizul Poliției Rutiere, traficului intens, până în 31 martie, singurii care au acces pe această rută fiind riveranii.

„Noi, ca și comună, cu firma noastră de deszăpezire, nu avem dotarea celor de la drumuri județene și nu reușim să deschidem drumul întotdeauna la timp, ca să se poată circula la orice oră din noapte, când un turist sau cineva grăbit alege să călătorească pe aici spre Beliș. Drumul rămâne deschis, dar nu pentru traficul de peste an. Avem localnici care fac dializă, aceia trebuie duși la spital, deci drumul va fi deschis, dar numai pentru riverani. Celor care doar tranzitează comuna le recomand să folosească ruta ocolitoare, DJ 103K, drumul județean” – a declarat, pentru Făclia, primarul Alin Abrudan.

Potrivit acestuia, pe perioada iernii drumurile din comună sunt întreținute de trei firme cu care Primăria are contract, iar drumul județean este întreținut de firma contractată de Consiliul Județean Cluj.

„Pe drumul județean am remarcat o schimbare în bine față de anul trecut, firma care lucrează acum este foarte activă. Cu noaptea-n cap lucrătorii acesteia ies la deszăpezire, dacă trebuie lucrează și noaptea, s-au organizat, au permanență.  Sunt mult deasupra celor de anul trecut. Foarte activi” – a mai declarat primarul.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut