Douăzeci de promoții de polițiști pregătite în Cluj-Napoca

O nouă promoție, formată din 289 de agenți de poliție, a absolvit vineri cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Cea de a XX-a promoție a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca are doi șefi de promoție, cu aceeași medie, 9,84: Alexandra-Bianca Petreuș (din județul Arad)  și Sebastian Brata (din județul Bihor). Toți cei 289 de agenți au fost instruiți pentru specializarea Ordine publică. Ei se vor prezenta luni, 31 octombrie 2022, la unitățile teritoriale de poliție, conform repartiției.

”Am mare încredere în determinarea și capacitatea dumneavoastră de adaptare. Traversăm o perioadă atipică pentru generația dumneavoastră, un context regional aparte, în care siguranța și securitatea României presupun răspunsuri inteligente și prompte în situații complexe și în gestionarea unor cazuri cu care nu ne-am mai întâlnit în istoria recentă. Vă cer să fiți puternici și dedicați, să asigurați un serviciu public de calitate, să aveți o conduită exemplară, pentru că sunteți modele pentru societate. De modul cum acționați pe teren depinde o întreagă imagine instituțională. Nu tratați cu superficialitate misiunile încredințate și fiți autoritari, dar nu aroganți”, a fost mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, transmis azi, la Cluj-Napoca, tinerilor agenți de poliție de către inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei.

Înființată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.200 de agenți de poliţie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut