Două zone importante din oraș vor fi modernizate

Primăria Cluj-Napoca a lansat în consultare publică planurile urbanistice zonale (PUZ) pentru două proiecte importante. Unul dintre acestea vizează dezvoltarea complexului studențesc „Hașdeu”, iar altul modernizarea Pieței Cipariu.

În ce privește complezul studențesc Hașdeu, municipalitatea argumentează că prin PUZ, se propune ameliorarea calității acestei cunoscute zone, în suprafață de 4,8 hectare, prin etajarea căminelor II,III, IV și V, realizarea unei construcții noi, mai exact a unui cămin studențesc, precum și amenajarea unui spațiu verde pentru odihnă, sport și recreere, și reorganizarea locurilor de parcare. Accesul la căminul propus se va face din aleea existentă.

Și Piața Cipariu va intra într-un amplu proces de modernizare. Aici ar urma să se construiască un parking subteran și să se reabiliteze spațiul public din vecinătatea Catedralei Greco-Catolice, pentru îmbuntățirea aspectului urban. Este vorba de o suprafață de 14.000 mp, din care cea alocată construirii parcării subterane este de 3.300 mp.

Astfel, se va urmări dezvoltarea spațiilor pietonale, velo, dar și reglementarea circulației autovehiculelor și a parcării, prin construirea parkingului. În această zonă, nu vor fi uitate nici spațiile verzi și modernizarea mobilierului urban. Concret, se vor realiza piste de biciclete și va fi amenajată o piațetă.

Clujenii își pot exprima punctul de vedere cu privire la cele două inițiative până în 14 ianuarie.

Anul trecut, municipalitatea clujeană a avut mai multe proiecte care au vizat modernizarea unor zone și străzi importante din Cluj-Napoca, iar în perioada următoare, alte patru străzi din centru ar urma să fie reabilitate și modernizate.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut