Două grădinițe noi în construcție în comuna Bonțida

Cred că puține comune sunt în județul Cluj, în care să se desfășoare, în paralel, două construcții de grădinițe. La Bonțida, însă, avem un exemplu concret în această privință.

În centrul de comună investiția se află în faza de  finalizare, iar în localitatea Răscruci este în plină desfășurare. De copii nu duce lipsă comuna, așa că proiectul primarului Emil Cărhaț de a construi două noi grădinițe este binevenit.

La Bonțida lucrările înaintează într-un ritm susținut și există toate șansele ca din toamnă copiii să intre într-o clădire nouă, modernă. Dotările celor două obiective vor satisface total cerințele și pretențiile unui învățământ preșcolar  modern, din curțile clădirilor nelipsind nici terenurile de joacă adecvate. Astea au lipsit la grădinițele vechi din Bonțida și Răscruci, unde acum se creează condiții ca la oraș. După ce, acum câțiva ani, au fost reabilitate școlile din centrul de comună și Răscruci (la Răscruci a fost dată în folosință o clădire nouă), iată că și grădinițele se  îmbracă în haine noi.

În comuna de pe Valea Someșului Mic mai sunt și alte investiții importante. În satele Coasta și Tăușeni se introduce apa potabilă din sursa Gilău, o  realizare edilitară ce se află pe agenda de lucru a primarului de câțiva ani și care contribuie la ridicarea nivelului de trai în cele două localități aflate peste dealuri, unde trăiesc numai oameni în vârstă. Acolo a fost asfaltat și drumul Jucu – Nicula. Lucrări de asfaltare se execută și în această perioadă, zilele trecute, prin grija Primăriei fiind reabilitate mai multe ulițe pe raza localității Răscruci. Tot la Răscruci se va construi o capelă în cimitirul satului. Bonțida are deja un astfel de obiectiv.

Investiții pe bandă rulantă în comuna Bonțida, unde nu sunt neglijate nici lucrările de sezon din agricultură, în prim plan figurând semănatul culturilor prășitoare, activitate ce îi preocupă pe deținătorii de terenuri arabile din cele patru sate componente.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut