Două cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2 la Cluj-Napoca

Două cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2 au fost confirmate la Cluj-Napoca, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii.

„Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării în perioada 13 – 21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife şi au fost raportate în această după-amiază Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În prezent, au fost raportate 18 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2”, afirmă sursa citată.

Dintre aceştia, şase sunt din Bucureşti şi câte doi din Vâlcea şi Cluj.

“Referitor la cele 2 cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de 2 persoane cu varsta de 29 respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte județe și rezidenți în jud.Cluj. Aceștia au fost confirmați pozitiv cu Covid19, iar ulterior, in urma procesului de sintetizare a probelor, s a constatat existența tulpinei britanice. Aceștia au fost izolați la domiciliu pe perioada de 14 zile, fiind depistați pozitiv cu Covid19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din anchetă epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenita din aceasta zonă. Nu exista niciun link epidemiologic între cele 2 cazuri”, a transmis Prefectura Cluj.

Recent, un focar cu această tulpină, depistată în Marea Britanie, a fost identificat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, mai multe persoane fiind testate şi supravegheate de medici.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut