Două campioane de Grand Slam pe tabloul principal Transylvania Open WTA250 de la Cluj

Înscrierile pentru Transylvania Open WTA250 (8-16 octombrie 2022) s-au încheiat oficial luni, 12 septembrie, iar în competiție au intrat nume mari ale tenisului mondial. Peste 30 de jucătoare din top 100 WTA și două campioane de Grand Slam vor fi pe tabloul principal la Cluj-Napoca: Barbora Krejcikova și Emma Răducanu.

Barbora Krejcikova este una dintre prezențele spectaculoase la Transylvania Open. Campioană la Roland-Garros în 2021 și fostă numărul 2 în lume, Barbora ocupă acum locul 26 în clasamentul de simplu. Ea este proaspătă campioană de dublu la US Open, alături de Katerina Siniakova. Cele două și-au completat astfel mult doritul Career Golden Slam, adică au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam, plus medalia olimpică de aur la Tokyo. Ele au câștigat, de asemenea, și WTA Finals 2021 la dublu.

Emma Răducanu este, din nou, prezentă pe tabloul turneului de tenis din Cluj care va avea loc în 8-16 octombrie, în BT Arena. Campioana US Open 2021 s-a simțit excelent la prima ei participare la Cluj, când a reușit să ajungă în sferturile de finală. După un sezon plin cu experiențe valoroase, Emma e gata de un nou început: ”M-am simțit foarte bine anul trecut în Cluj. Oamenii au fost minunați și m-au făcut să mă simt extrem de bine. Așa că sunt încântată și fericită să mă întorc anul acesta. De fiecare dată când am ocazia, ador să mă întorc în România. Tatăl meu este de acolo și am foarte multe amintiri plăcute. Aștept cu nerăbdare să mă întorc. Ne vedem în curând!”

De pe tabloul Transylvania Open WTA250 nu lipsesc jucătoare românce din top 100 WTA. Irina Begu, locul 41 mondial, Ana Bogdan, locul 65 mondial și Jaqueline Cristian, locul 87 mondial, sunt primele care au confirmat prezența la turneul de tenis din Cluj.

Transylvania Open WTA250 revine la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association.

”Așa cum știți, Transylvania Open este singurul turneu WTA250 din România și suntem mândri că are loc la Cluj-Napoca. El oferă șansa jucătoarelor românce de a se bucura de această experiență, iar publicului șansa de a vedea jucătoare de top live. Pentru mine și echipa mea cea mai mare bucurie este faptul că anul acesta vom avea alături de noi, în tribune, fani ai tenisului care vor face ca experiența acestui turneu să fie una de neuitat”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca pe cele două terenuri care vor fi amenajate: Terenul Central și Terenul 2. Turneul va începe cu două zile de calificări, în cadrul cărora jucătoarele se vor întrece pentru unul din cele șase locuri libere din optimi. Primele 21 de jucătoare potrivit clasamentului mondial vor intra direct pe tabloul principal Transylvania Open. Pentru turneul din Cluj au fost rezervate patru wild cards și un Special Exempt (SE). Emma Răducanu și Jaqueline Cristian vor intra direct pe tabloul principal datorită wild cardurilor acordate de turneul de la Cluj-Napoca.

Biletele pentru Transylvania Open WTA250 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe site-ul entertix.ro. Copiii cu vârsta de sub 6 ani au acces gratuit la turneu, cu condiția să fie ținuți în brațe de adulții care îi însoțesc.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din octombrie 2022 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut