Dotări de top pentru Școala Gimnazială Luna

Sistemul de iluminat al Școlii Gimnaziale Luna a fost modernizat și este acum bazat pe tehnologie LED, școala fiind beneficiara proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat și sponsorizat de EON România, în colaborare cu Fundația pentru Societate.

Conform celor anunțate de directorul școlii, prof. Adina Maier, elevii vor începe noul an școlar într-un climat interior plăcut și sănătos, din punct de vedere al luminozității încăperilor, un alt beneficiu al proiectului fiind reducerea consumului anual de energie, ceea ce conduce la o semnificativă economisire financiară, dar și la protejarea mediului înconjurător.

„Am îmbrățișat această oportunitate si suntem recunoscători că există societăți care nu tratează cu indiferență nevoile comunității, urmărind nu doar propria dezvoltare, ci aducând un aport considerabil la bunăstarea comunităților în care activează”, a declarat prof. Adina Maier, adăugând că procesul de modernizare și dotare cu tehnologie avansată este unul continuu, în Școala Gimnazială Luna.

„Cu sprijin financiar din partea Primăriei și Consiliului Local Luna, în unitatea de învățământ au fost cumpărate 16 seturi de table inteligente cu videoproiector, 30 de laptopuri, pentru fiecare cadru didactic, 10 proiectoare, 10 ecrane de proiecție și 16 camere web pentru videoconferințe, toate aceste echipamente fiind de un real ajutor în perioadele de școală online. Școala Gimnazială Luna este, astfel, singura din județul Cluj care are table inteligente în fiecare sală de clasă, precum și în sala de grădiniță. Noi credem că fiecare elev din România are dreptul la educație, iar acest proces trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. În școala noastră, elevii, profesorii, învățătorii și educatorii beneficiază de tehnologie avansată, astfel încât actul de predare să nu fie diferit de ce se întâmplă în unitățile de învățământ din mediul urban. Știm că există preconcepția că în școlile de la țară nu sunt condiții. Însă, noi vrem să îi asigurăm pe părinți că în Școala Gimnazială Luna elevii au șansa să învețe ca în orice școală din România, considerată a fi de top”, a mai declarat directorul școlii, prof. Adina Maier.

Potrivit acesteia, școala ar putea funcționa în condiții optime și în eventualitatea, nedorită, a unui nou val covid. „Avem suficient spațiu ca să putem asigura, la nevoie, condițiile de distanțare, avem tablete pentru fiecare elev. Noi am fost pregătiți și în perioada de vârf a pandemiei, avem toată infrastructura necesară pentru a funcționa corespunzător în orice condiții” – a declarat, pentru Făclia, prof. Adina Maier.

Școala Gimnazială Luna funcționează ca unitate de învățământ cu personalitate juridică și are două structuri arondate, la Lucani și Gligorești. Învățământul este organizat pe trei nivele – preșcolar, primar și gimnazial. Pentru anul școlar 2022-2023 sunt înscriși peste 330 de elevi și preșcolari.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut