Dosar penal în cazul morţilor din Lacul Someşul Cald

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal în cadrul căruia ar urma să fie stabilite circumstanţele în care doi tineri au murit, după ce maşina în care se aflau a căzut în Lacul Someşul Cald.

„În referire la evenimentul rutier produs la data de 1 februarie a.c., pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localităţii Someşul Cald, soldat cu decesul a două persoane, precizăm următoarele: Azi, 3 februarie, în jurul orei 16.00, o echipă de scafandri din cadrul Salvamont-Salvaspeo, în colaborare cu echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi reprezentanţi ai companiei A24 Assistance care au dat curs solicitării de sprijin din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a reuşit extragerea autoturismului din Lacul Someşul Cald”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, operaţiunea derulată a fost îngreunată de faptul că în zona în care a fost localizat autoturismul s-a identificat o conductă cu apă care asigura alimentarea cu apă potabilă a municipiului Cluj-Napoca.

„În continuare, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier efectuează cercetări pentru a stabili situaţia exactă care a dus la producerea evenimentului rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, se menţionează în comunicat.

Două persoane au fost găsite decedate, miercuri, lângă un autoturism căzut în Lacul Someşul Cald, la o adâncime de 15 metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

„Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo, sprijinite de scafandri ISU Cluj, au reuşit să recupereze corpurile a doi bărbaţi din apele lacului Someşul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică, nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Conform aceleiaşi surse, şi autoturismul în care se presupunea că s-au aflat cele două persoane a fost găsit pe fundul lacului, la o adâncime de circa 15 metri.

Căutările au demarat marţi seară, dar au fost întrerupte pe timpul nopţii. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES, la acel moment, că balustrada barajului este ruptă pe o porţiune de aproximativ trei metri, că sunt urme de frânare şi că ar fi vorba de un accident.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut