Dosar penal după ce a pescuit cu plasă monofilament aproape 70 de kilograme de peşte

Un bărbat de 48 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins că a pescuit aproape 70 de kilograme de pește din lacul de la Câmpenești fără să aibă aprobare. IPJ Cluj a anunțat că oamenii legii au fost sesizați în data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 02.30 cu privire la existența unei bărci gonflabile pe un lac din zona Câmpenești, existând bănuială că persoane necunoscute ar pescui, fără respectarea normelor legale.

Polițiștii sosiți la fața locului au depistat pe malul lacului, în zona de stufăriș, un bărbat de 48 de ani, din comuna Țaga.

De asemenea, polițiștii au identificat o plasă-setcă monofilament în care erau prinși 7 pești specia fitofag, în greutate de 69,95 kg, o altă setcă monofilament, mai mulți saci și o pompă manuală pentru umflat barca.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit cu năvoade, voloace, crasnice, setci, ave, prostovoale, varșe, vintire sau cu alte unelte de pescuit industrial, fără autorizație sau permis de pescuit, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 192/2001R privind resursele acvatice vii, pescuitul şi acvacultura.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut