„Dor Travel”, prima agenție de turism din Gherla

Pensiunea „Ioana” din Gherla a găzduit inaugurarea primei agenţii de turism localitate, „Dor Travel”, iniţiativă ce îşi propune să dezvolte turismul local şi regional.

Cu această ocazie gazdele, Simona Bartiş şi Dorin Farcaş au prezentat rolul acestei agenţii de turism în comunitatea locală, dar şi în împrejurimi, scoţând în evidenţă scopul şi oferta de servicii, adică drumeţie, prezentarea meşteşugurilor şi gastronomiei locale, activități care vor defini promovarea turismului din această zonă. Nu întîmplător, la festivitate au fost invitaţi principalii parteneri cu care noua agenţie va colabora. Invitaţii nu au venit cu mâna goală, ci au adus cu ei diferite produse şi obiecte realizate de meşteşugari, care au fost prezentate într-un stand special amenajat în sala mare a pensiunii gherlene. Astfel, şi-au prezentat exponatele Ţinutul Fluturelui Albastru, comunitatea din localitatea maramureşeană Rogoz, producătorii din Câmpeneşti, gospodinele din Corneşti, și legumicultorii din Jucu şi Gherla. Asistenţa a fost salutată de managerul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla, Monica Pătac, care a apreciat cu satisfacţie înfiinţarea unei agenţii de turism, ce va impulsiona drumeția, cicloturismul şi va promova tradiţiile populare şi gastronomice. Din programul serii nu au lipsit momentele artistice. Au evoluat ansamblurile de dansuri „Hayakaghak” şi „Mugurii Mintiului”, interpreţii de muzică populară Carina Buda din Târgu Lăpuş şi fraţii Chindriş din Maramureşul Istoric.

O primă iniţiativă a agenţiei „Dor Travel” este organizarea turului ghidat de o zi în Armenopolis, în fiecare zi de vineri, începând cu orele 18, cu plecare de la sediul de pe strada 1 Decembrie nr. 18. Pe lista obiectivelor turistice se află nu mai puţin de 10 monumente istorice sau locaţii cu o mare valoare arhitectonică. „Vrem să punem Gherla pe harta turismului ţării, declara unul dintre organizatori, Dorin Farcaş, promotorul mai multor acţiuni cicloturistice în localitate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut