Donație de 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia SA către statul român

Guvernul României a aprobat joi, 28 octombrie, la solicitarea Ministerului Sănătății, donația de 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia SA.

Proiectul de hotărâre aprobat de Guvern vizează acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății, a respectivei donații de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. Ministerului Sănătății a anunțat că va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

„Apreciem gestul societății Terapia SA care vine în sprijinul pacienților româniˮ, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

În această lună Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase. Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul Favipiravir este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut