Donație de 1 milion euro pentru refugiați

Grupul E.ON a anunțat că donează 1 milion de euro pentru a ajuta organizațiile implicate în ajutorarea refugiaților și a celor afectați de război.

În plus, Grupul E.ON primește numeroase donații de la angajații din întreaga Europă, pe o platformă special creată pentru Grup, valoarea sumelor colectate astfel urmând să fie dublată de E.ON. Mulți angajați ai E.ON doresc să ofere ajutor în nume propriu pentru a-i sprijini direct pe oamenii din Ucraina, iar compania va coordona acest ajutor.

De asemenea, măsuri concrete de ajutorare la fața locului sunt fie în desfășurare, fie în faza de planificare. Acestea includ construcția de infrastructură energetică pentru cazarea refugiaților la granița dintre România și Ucraina, asigurarea de condiții de cazare și odihnă pentru refugiați în Republica Cehă și colectarea, la sediul E.ON din Polonia, de saci de dormit, bandaje și saltele, pentru a fi donate Crucii Roșii Poloneze.

Națiunile Unite estimează că în următoarele săptămâni vor exista în jur de 4 milioane de refugiați ucrainieni, dacă situația continuă să se înrăutățească. Grupul E.ON condamnă războiul și violența și sprijină pe deplin sancțiunile politice adoptate în Europa și Germania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut