Donare de sânge la Gherla

Asociația Filantropia Ortodoxă – filiala Gherla, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și cu susținerea Protopopiatului Ortodox Gherla a organizat, zilele trecute, o campanie de donare de sânge, continuând astfel, și în anul 2023, colaborarea pe care preoții și credincioșii gherleni o au cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Cluj.

Prin această nouă acțiune, la sediul Protopopiatului Gherla s-au prezentat 49 de donatori eligibili, care au donat nu mai puțin de 22 de litri de sânge. Campania umanitară desfășurată la Gherla a avut ca principal scop suplimentarea necesarului de sânge și componente sanguine utilizate în scop terapeutic, obținut în condiții de maximă securitate atât pentru donator, cât și pentru pacientul primitor. Începând din anul 2022, Asociația Filantropia Ortodoxă filiala Gherla și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj organizează trimestrial astfel de acțiuni, următoarea campanie fiind prevăzută pentru luna iunie 2023.

Iată cum sunt sprijiniți bolnavii gherleni, donările de sânge devenind tot mai frecvente în ultima perioadă, toate aceste acțiuni umanitare fiind sprijinite și susținute de Protopopiatul Ortodox (preot protopop Paul Iulian Isip).

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut