Donare de sânge la Gherla

Nu întâmplător, și într-un oraș mai mic, cum este Gherla, sunt organizate acțiuni de donare sânge. Persoanele care doresc să doneze sânge pot face acest lucru la Gherla, în cadrul campaniei „Și tu poți fi erou”.

Campania se află la ediția a doua, după ce prima mobilizare de acest fel, la începutul lunii august, s-a bucurat de succes. Campania se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, greutate peste 50 kg. Donatorii trebuie să nu fi avut vreo intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni, să nu urmeze tratamente pentru anumite afecțiuni – hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine și să nu urmeze tratamente cu antibiotice.

Persoanele care vor dona sânge  vor primi bonuri de masă și o zi liberă de la serviciu. De asemenea, vor beneficia de analize gratuite pentru hepatita B și C, hemoglobină, HIV, VDRL.

Donarea de sânge de la Gherla se face marți, 15 noiembrie 2022, între orele 8:30-13:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 31, etajul I. Campania este derulată de Asociația Filantropia Ortodoxă – Filiala Gherla și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

În municipiul Gherla periodic au loc astfel campanii de donări de sânge și în cadrul Ambulatoriului (Policlinica), unde în ultimii ani au fost executate ample lucrări de modernizare.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut