Doi jucători de la U-BT în naționala de baschet a României

Reprezentativa masculină a României revine în focurile primei faze din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii pregătiți de antrenorul Dragan Petricevic urmând să joace în ultima fereastră internațională, în cadrul ultimelor meciuri din Grupa B, împotriva selecționatelor Luxemburgului, în data de 30 iunie, și Albaniei, în data de 3 iulie.

Pentru această fază din campania continentală, în care Vulturii vizează prima poziție din grupa B și implicit accederea în faza secundă a precalificărilor pentru turneul final european din 2025, selecționerul Dragan Petricevic va miza pe un grup format din 14 sportivi, cantonamentul de pregătire începând deja în municipiul Timișoara, gazda partidei oficiale cu Luxemburg.

În vederea meciurilor cu Luxemburg și Albania, staff-ul tehnic tricolor mizează la antrenamentele de pregătire pe următorii sportivi, care au fost convocați la această acțiune și înregistrați pe lista de eligibilitate FIBA:

Emanuel Cate – UCAM Murcia (Spania)
Tudor Gheorghe – FC Arges Pitesti
Lucas Tohatan – BC CSU Sibiu
Marcu Badiu – CSO Voluntari
Patrick Richard – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Luca Vasile – Rapid Bucuresti
Bogdan Nicolescu – CSM CSU Oradea
Mihai Măciucă – FC Arges Pitesti
David Vida – CSO Voluntari
Nandor Kuti – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Rolland Torok – CSO Voluntari
Bogdan Popa – CSM Baschet Petrolul Ploiesti
Rareș Uța – BC CSU Sibiu

Alexandru Olah – SCM OHMA Timisoara

Pentru aceste meciuri a fost convocat și Dragoș Diculescu – Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos), dar jucătorul nu va onora prezența la lot din cauza unor probleme medicale.

Staff-ul tehnic al naționalei României:

Dragan Petricevic – antrenor principal
Dan Ioan – antrenor secund
Nenad Markovic – antrenor secund
Marius Bulancea – antrenor secund

Naționala României va evolua împotriva Luxemburgului în Sala Sporturilor ”Constantin Jude” din Timisoara, în data de 30 iunie, cu incepere de la ora 19:00, accesul publicului fiind gratuit.

După meciul cu Luxemburg, Vulturii vor pleca în data de 2 iulie spre Durres, gazda meciului cu Albania, care este programat să se dispute în data de 3 iulie 2022.

Înaintea ultimelor două partide din Grupa B, România se afla pe prima poziție în clasament, cu două victorii din tot atâtea meciuri disputate.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut