Doi gherleni au alergat pentru sprijinirea copiilor cu autism

Nu este un gest mai frumos și mai nobil decât să faci un bine semenilor. Asta au făcut doi gherleni, care zilele trecute au participat la un ultramaraton desfășurat în pădurea Gârboavele din împrejurimile municipiului Galați, competiție organizată pentru copiii cu autism.

Gherla a fost reprezentată de cunoscutul alergător Vicențiu Hossu, câștigător al mai multor întreceri de acest gen, și de tânărul Ionuț Mareniuc, debutant în astfel de competiții. Ambii au reușit să aibă o comportare bună, mai ales primul, care a alergat 134 kilometri pe durata unei zile, lăsând în urma lui nu mai puțin de 40 de ture. Vicențiu Hossu s-a clasat pe locul III la individual, la proba de alergare 12 ore pe timpul nopții și pe locul II pe echipe. O performanță excelentă, dacă avem în vedere că la ultramaratonul de pe  malul Dunării au fost prezenți 500 (!) de alergători din toată țara, dornici de a face un bine copiilor cu autism. Celălalt gherlean, Ionuț Mareniuc, a bifat 35 de ture cu un total de 119 kilometri. Rezultat bun, ținând cont că el a participat în premieră la un astfel de concurs.

La începutul lunii iunie, talentatul polisportiv gherlean care mereu sare în ajutorul copiilor suferinzi de diferite boli, Vicențiu Hossu, va onora un seminaraton ce va avea loc în orașul bihorean Beiuș. Sunt binevenite astfel de competiții organizate cu scop umanitar, în multe țări occidentale aceste întreceri devenind tradiționale.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut