Doi clujeni între laureații premiilor Mentor

Doi clujeni, Gabriel Teodorescu, profesor de fizică la Colegiul Național ”George Coșbuc”, și Mario Grosu, coregraf și producător spectacole, au fost răsplătiți cu premiilor Mentor pentru excelență în educație.

Fundația pentru Comunitate a acordat, pentru al 14-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice a zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. La această ediție, au fost depuse 174 de nominalizări în perioada mai – decembrie 2023, de către elevi și părinți. Laureații au fost premiați cu câte un trofeu realizat de renumitul artist sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei. Unul dintre premiați este clujeanul Gabriel Teodorescu, profesor de fizică la Colegiul Național ”George Coșbuc”. De-a lungul timpului acesta a predat și chimie și informatică fiind și specializat pe aceste domenii. El a creat Clusterul Magic Sciences, care funcționează în afara orelor de curs. Elevi ai acestui cluster au reușit să obțină medalii de aur la diferite competiții internaționale. Al doilea premiat clujean a fost Mario Grosu, coregraf și producător spectacole. ”În tot ceea ce faceți, faceți cu pasiune. Pasiunea îți dezvoltă un simț extraordinar de a nu trăi la întâmplare”, este îndemnul acestuia pentru tineri.

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii educaționale și rezultatele deosebite obținute de dascăli, a căror activitate este apreciată atât de comunitatea din care fac parte, cât și de elevi și părinți.

„Aș spune că un mentor este un grădinar care ia o sămânță anonimă și anodină și o îngrijește din clipa în care intră în pământ până în clipa când ea înflorește și rodește și își îndeplinește destinul.” a declarat invitatul de onoare, jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor al postului Radio Europa Liberă, care a vorbit despre mentorii săi și despre rolul mentorilor în viața tinerilor.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut