Doi cetățeni străini depistați cu stupefiante pe Aeroportul Cluj-Napoca

Doi cetățeni străini, un francez și un britanic, au fost depistați de  polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor diferite cantități de substanțe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor și substanțelor psihotrope sau psihoactive. Aceștia au declarat că au venit în vizită în țara noastră și că substanțele sunt destinate consumului propriu.

„În cursul zilei de 10.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat, pentru a intra în țară, călătorind din direcțiile Londra și Paris, doi bărbați, cu vârsta de 32, respectiv 38 ani, cetățeni din Marea Britanie și Franța. În baza analizei de risc, cei doi bărbați au fost selectați în vederea efectuării unor controale amănunțite asupra bagajelor personale. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au descoperit în bagaje mai multe tipuri de substanțe interzise din categoria drogurilor, substanțelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate și jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) și două plicuri transparente ce conțin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină și amfetamină” – informează Poliția de Frontieră Română, printr-un comunicat remis ziarului Făclia.

Din primele cercetări a rezultat că bărbații în cauză au venit în România în vizită, iar substanțele descoperite asupra lor sunt pentru consum propriu.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pentru săvârșirea infracțiunii de „introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Substanțele în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către un laborator de specialitate.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut