Dobânzi de până la 8% pentru titlurile TEZAUR

Ministerul Finanţelor a anunțat că rmânii pot investi, de miercuri, 1 martie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50% și 8% pe an.

Titlurile au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate între 1 – 28 martie online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațul Privat Virtual (SPV): operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. În perioada 1 – 29 martie 2023 titlurile pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului, iar între 1 – 28 martie 2023 în mediul urban şi 1 – 27 martie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companie Naţionale Poşta Română.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și are posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. La cumpărare sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut