Dobândă de peste 5% la titlurile de stat Tezaur

Începând de luni, 2 mai, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 5,5% și 6,15%.

Titlurile au valoarea nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, iar investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.
Titlurile pot fi cumpărate: * între 2 – 26 mai, online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Detalii privind subscrierile online se pot obține accesând Ghid Tezaur online și Tezaur online * între 2 – 27 mai, de la unitățile Trezoreriei Statului * între 2 – 26 mai, în mediul urban, iar între 2 – 25 mai, în mediul rural, prin subunitățile poștale ale Poștei.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secțiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut