Doar trei unități clujene de învățământ mai funcționează integral online

Trei unități de învățământ din județul Cluj funcționează, în prezent, integral în sistem online, ca urmare a aplicării art. 3, alin. 2, din Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/1.082/2021 (solicitare a unității și aprobare IȘJ Cluj) și 40 de clase din școlile clujene au activitatea față în față suspendată.

„Având în vedere prevederile de actualitate ale Ordinului Comun, emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, faptul că la nivelul județului Cluj numărul internărilor în spitale/ grad de ocupare este sub 75% (36,60%), 444 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică” – precizează Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în urma datelor colectate, vineri, 4 martie, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județ.

Conform acelorași date, rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean este de 79,89% (9.489 de persoane). Sunt 57 cazuri personal (didactic, nedidactic, auxiliar) confirmate Covid -19 și, de asemeni, 209 cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19.

În perioada 28 februarie – 4 martie au fost aplicate elevilor 164.780 de teste non-invazive și s-au raportat 79 de rezultate pozitive. Dintre acestea, 71 au fost reconfirmate prin testare PCR, 6 au fost infirmate, iar pentru alte două teste se așteaptă rezultatele PCR .

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut