Doar licitații online pentru valorificarea lemnului

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că organizează, începând cu luna august a acestui an, licitațiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, doar printr-o platformă online, utilizată de Direcția Silvică Suceava încă din luna mai a acestui an.

La licitațiile care vor fi organizate de Romsilva prin platforma informatică vor fi oferiți, în perioada următoare, 1.125.000 metri cubi lemn pe picior, adică lemnul care urmează să fie exploatat din pădurile de stat de firmele atestate, precum și 75.000 metri cubi de lemn fasonat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva afirmă că pune pe piață anual circa 9,5 milioane metri cubi de lemn din pădurile proprietatea publică a statului, din care 6,5 milioane metri cubi ca lemn pe picior, masa lemnoasă care urmează a fi exploatată din păduri, și 3 milioane metri cubi ca lemn fasonat.

Romsilva susține că va crește gradual ponderea valorificării lemnului fasonat, iar de la 1 ianuarie 2023 ponderea lemnului fasonat, exploatat prin resurse proprii sau prin contracte de prestări servicii, va fi de 50% din volumul total de masă lemnoasă pus pe piață din pădurile proprietatea publică a statului.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, care reprezintă circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut