”Divorț” așteptat între CFR Cluj și Chipciu. Jucătorul a semnat cu U Cluj!

CFR Cluj și Alexandru Chipciu s-au înțeles până la urmă pentru rezilierea amiabilă a contractului, unul dintre cele mai mari din Liga I. Jucătorul n-a mai fost dorit la echipa campioană a României de către Dan Petrescu. Și cei din conducerea clubului nu-l mai doreau pe Chipciu la echipă, asta și datorită salariului uriaș avut, circa 30.000 de euro lunar. Astfel că, fotbalistul, în vârstă de 33 de ani, s-a despărțit de CFR Cluj după doi ani și jumătate, timp în care a jucat în 76 de partide și a reușit să marcheze șase goluri. În ultimul deceniu, fotbalistul a strâns șase titluri de campion al României și unul în Belgia, cu Anderlecht Bruxelles.

Acum, jucătorul a ajuns la U Cluj, fiind și prezentat oficial pe pagina clubului.

Alex Chipciu a crescut la Dacia Unirea Brăila, echipa orașului său natal, după care și-a petrecut a doua parte a junioratului la Sporting Pitești. A fost remarcat de FC Brașov, ajungând sub Tâmpa în 2006. La FC Brașov a jucat până în 2012, însă în această perioadă a mai evoluat la Forex Brașov și la Dacia Unirea Brăila sub formă de împrumut. A urmat, apoi, transferul la FCSB, unde a câștigat trei titluri de campion consecutive, Cupa României (sezonul 2014/2015), Cupa Ligii (sezonul 2014/2015 și 2016/2017) și o Supercupă (sezonul 2013/2014).

După trei ani și jumătate la FCSB, Alex Chipciu a ajuns la începutul sezonului 2016/2017 în Belgia, la Anderlecht, reușind cucerirea titlului de campion. După doar un an, fotbalistul a fost împrumutat la Sparta Praga, iar iarna sezonului 2019/2020, Alex Chipciu a ajuns la CFR Cluj.

Tranferul lui Chipciu este al șaptelea transfer realizat de U Cluj în această vară, după Baravykas (UTA), Bic (U Craiova), Briceag (FC Voluntari), Bălan (Rapid), Pițian (Chindia) și Purece (Farul).

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut