Cursa pentru șefia PNL. Etapa diversiunilor

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu intră în „războiul informaţional” referitor la filialele care îl sprijină pe el sau pe contracandidatul său, Florin Cîţu, pentru funcţia de preşedinte al partidului, menţionând că mai întâi au loc alegerile din organizaţii şi apoi se va şti cu adevărat susţinerea.

„A fost o ştire (că Marcel Vela îl susţine pe Florin Cîţu în competiţia pentru funcţia de preşedinte PNL – n.r) care a apărut la un post de televiziune şi care a fost dezminţită imediat chiar de domnul Vela. A mai apărut din altă sursă că trei filiale au trecut de nu ştiu ce parte şi aici au apărut dezminţiri legate de acest subiect. Asupra acestui subiect eu v-am spus că nu mai intru în acest război informaţional cu filiale care sprijină sau nu sprijină”, a afirmat Orban, întrebat în legătură cu faptul că unele filiale care iniţial l-au susţinut îl sprijină acum pe Florin Cîţu.

El a menţionat că mai întâi sunt alegeri în conducerile filialelor partidului şi apoi vor fi luate deciziile privind susţinerea candidaţilor la şefia PNL.

„Prevederile statutare sunt clare: noi am intrat în alegeri, suntem în perioada în care se desfăşoară adunările generale în organizaţiile locale, după 1 iulie – 10 august se vor desfăşura alegerile la nivel judeţean, vor fi conferinţe judeţene care vor alege conducerile judeţene. După aceste alegeri, moţiunile sunt prezentate în faţa organizaţiilor şi colegiile directoare judeţene din fiecare organizaţie hotărăsc care moţiune o sprijină. Atunci se va şti cu adevărat care filială decide în colegiul director judeţean să sprijine o moţiune sau alta sau ambele moţiuni, pentru că există această posibilitate statutară”, a adăugat Orban.

”Fiecare îşi gândeşte campania cum doreşte”

Întrebat în legătură cu faptul că Monica Anisie, preşedintele PNL sector 2, a apărut alături de premier, Orban a răspuns: „Au fost într-o poză, preşedinţii au fost într-o poză. Eu nu am auzit de vreo schimbare a deciziei care a fost luată la nivelul Biroului Permanent al sectorului 2, luată în unanimitate, fără să fie cerută de mine. A fost într-o poză doamna Anisie. Susținerea ei are valoare individuală. Eu am poze cu sute şi mii de susţinători din toată ţara”.

„Fiecare îşi gândeşte campania cum doreşte. În ce mă priveşte pe mine, lucrul pe care îl doresc este să fie o campanie pozitivă, o campanie cu viziune, proiecte, argumente în favoare alegerii, o campanie care să scoată la lumină toate valorile PNL, ideile valoroase din PNL, astfel încât, la final, PNL să aibă conduceri legitime care să ducă partidul spre victorie”, a precizat liderul liberal.

Ludovic Orban a mai spus că are o relaţie normală, de cooperare cu premierul Florin Cîţu.

„Dialog, cooperare. Trebuie să cooperăm, pentru că avem foarte multe decizii de luat, trebuie să asigurăm buna guvernare împreună, trebuie să luăm decizii în coaliţie, împreună trebuie să adoptăm legile şi să ducem la bun sfârşit obiectivele pe care ni le-am stabilit prin programul de guvernare şi prin deciziile coaliţiei. Este o relaţie normală, firească, cooperăm, pentru că aceasta este logica acţiunii pentru un partid aflat la guvernare”, a adăugat el.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut