Discuțiile pe marginea certificatului verde continuă

Policienii nu ajung la un consens în privința proiectului ce se referă la certificatul verde. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că este deschis să vadă o propunere de la președintele PSD, Marcel Ciolacu, dacă acesta susţine o altă soluţie în afara certificatului verde. El a mai precizat însă că nu va accepta nicio variantă care să închidă economia. De cealaltă parte, reprezentanții AUR se pun „de-a curmezișul”.

În opinia deputatului AUR de Cluj, Alin Coleșa, se dorește votarea legii prin care accesul, dreptul la locul de muncă „să fie condiționat de prezentarea certificatului digital, așa-zis verde”.

„Această lege, PL-x 545/2021, este pe ordinea de zi a Camerei Deputaților încă din luna noiembrie. La fiecare ședință de plen am stat cu pericolul permanent de a fi convocate comisiile raportoare chiar în timpul ședinței respective, așa cum s-a și întâmplat în două situații când a fost convocată Comisia de Sănătate și Familie. S-a sperat că noi, deputații AUR, vom rămâne în Plenul Camerei Deputaților, iar celelalte partide vor adopta raportul hoțește, la repezeală, nedemocratic, fără participarea atâtor specialiști din societatea civilă. Doar intervenția parlamentarilor AUR la ședința tâlhărească a Comisiei de Sănătate, obiecțiile noastre pe procedură și pe fond, transmisiile în direct au făcut ca ședințele respective să rămână fără efectul adoptării raportului favorabil, ci doar să se citească în mod pur formal, fără dezbateri, amendamentele”, a declarat Alin Coleșa.

El mai spune că acest certificat digital/verde și-a dovedit cu prisosință inutilitatea și ineficiența în demersul de stopare a răspândirii bolii.

Am propus o soluție pentru a limita răspândirea acestui virus, iar soluția respectivă cuprinde, în esență, eliminarea vaccinării dintre criteriile folosite pentru detecția unui purtător de virus deoarece orice om vaccinat poate răspândi boala. Soluția noastră cuprinde testarea gratuită și includerea testării imunității celulare de lungă durată și a nivelului de anticorpi, testări valabile o perioada lungă sau foarte lungă. Folosirea acestor teste ar însemna sfârșitul oricăror restricții absurde pentru marea majoritate a oamenilor.

Nu vom vota nicio lege prin care să fie restrânse drepturile și libertățile fundamentale: la sănătate, la muncă, la educație, la călătorie”, a mai afirmat deputatul Alin Coleșa.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut