Discriminarea ungurilor în România: Ajutor de stat pentru cluburile sportive din secuime

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 800.000 euro (4 milioane lei) destinată susţinerii activităţii cluburilor sportive din municipiul Sfântu Gheorghe, în contextul pandemiei de coronavirus.

Conform unui comunicat al Executivului comunitar, ajutorul constă în granturi directe în valoare de maximum 2,3 milioane lei pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat nu mai târziu de 30 iunie 2022. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat, amendat la data de 18 noiembrie 2021. Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat.
Anterior, în 22 noiembrie, Comisia Europeană a aprobat o altă schemă românească în valoare de 1,4 milioane euro (6,9 milioane lei) destinată susţinerii activităţii cluburilor sportive din municipiul Miercurea-Ciuc, tor în contextul pandemiei de coronavirus.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut