Directorul Școlii „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, între finaliștii Galei Profesorul Anului din mediul rural

Prof. Daniela Maria Arion, director al Școlii Gimnaziale Mihai Vodă, județul Cluj, se numără printre cei 15 finaliști ai Galei Profesorul Anului din mediul rural – 2022, la categoria Prevenirea abandonului școlar.

Teach for Romania a anunțat, joi, încheierea jurizărilor pentru prima ediție a Galei și finaliștii evenimentului, din cele 5 categorii de premiere: Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi și Implicare în comunitate.

În etapa de preselecții au fost implicați 50 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania, care au jurizat cele 310 de nominalizări, iar în ultima etapă, din juriu au făcut parte 25 de specialiști din societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali și parteneri media. Cei 15 profesori finaliști provin din școli rurale din județele: Dâmbovița, Mureș, Suceava, Galați, Buzău, Cluj, Botoșani, Bacău, Timiș și Iași. Toate candidaturile finaliste se află în etapa de documentare în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate. Câștigătorii vor fi anunțați în 24 martie, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, care va avea loc la Palatul Culturii din Iași, începând cu ora 17:00. Evenimentul va fi transmis live și pe pagina de Facebook Teach for Romania.

„Aproape un sfert din fiecare generație de elevi se pierde până la sfârșitul ciclului gimnazial, în mediul rural. Aproximativ 300.000 de copii de vârstă școlară nu merg la școală. Atâția copii se nasc în România în doi ani. Mai mult decât atât, aproape jumătate din copiii României sunt la risc de sărăcie și excluziune socială, cu șanse reduse de a-și construi un viitor. Statisticile ne mai arată și că procentul elevilor care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională este dublu în mediul rural comparativ cu cel urban. Educația din România are nevoie de profesori lideri. E timpul să ne întoarcem la a construi școala pe care copiii o merită și să le mulțumim profesorilor și învățătorilor din mediile dezavantajate pentru tot ce au făcut pentru viitorul nostru și al copiilor noștri” – spun organizatorii Galei.

Teach for Romania este o organizație nonguvernamentală, care de 8 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități, convingerea membrilor organizației fiind că „fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el”.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut