Directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”- unul dintre „Profesorii Anului din mediul rural”

Prof. Daniela Maria Arion, director al Școlii Gimnaziale Mihai Vodă, din comuna Mihai Viteazul, este unul dintre cei cinci câștigători ai Galei Profesorul Anului din mediul rural.

Câștigătorii celor cinci categorii de premiere au fost anunțați joi seara, în cadrul evenimentului desfășurat la Palatul Culturii din Iași.

Prof. Daniela Maria Arion este câștigătoare la categoria Prevenirea abandonului școlar. Ceilalți patru câștigători sunt: Adina Popa – învățător, Școala Gimnazială Basarabi, județul Suceava (categoria Dezvoltarea literației), Romeo Bolohan – profesor, Liceul Tehnologic Mihai Eminescu, Dumbrăveni, județul Suceava (categoria Dezvoltarea abilităților socio-emoționale), Aurora Enache – profesor, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, județul Iași (categoria Dezvoltarea leadership-ului la elevi) și Ioana Diaconu – profesor, Școala de industrie alimentară Țibana, județul Iaşi (categoria Implicare în comunitate).

Gala Profesorul Anului din mediul rural evidențiază un aspect foarte important: există educație de calitate și în mediul rural. Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanțe academice scăzute, resursele limitate, există inițiative lăudabile, insule de performanță, oameni care fac eforturi pentru a găsi soluții. Veritabili lideri, care demonstrează că omul sfințește locul. România Educată are nevoie de acești oameni”, a declarat Ligia Deca, consilier prezidențial pentru Educație și Cercetare.

Știm că un profesor pasionat schimbă vieți, schimbă traiectorii și le oferă copiilor șansa la un viitor mai bun prin educație. Misiunea pe care ne-am asumat-o este de a-i descoperi pe acei lideri care pot transforma educația la nivel sistemic, de a aduce alături oameni cu experiențe diverse, ghidați de aceleași valori și principii pentru a ne activa leadershipul colectiv, atât de necesar în educație și în aceste vremuri tulburi. Iar prin Gala Profesorul Anului din mediul rural ne-am dorit să îi aducem în față pe acei dascăli care reușesc să rămână prezenți și ghidați de misiunea lor. Avem nevoie de modele, avem nevoie să arătăm că se poate, avem nevoie să privim cu speranță și optimism viitorul educației din România”, a declarat Iulia Pielmuș, director executiv Teach for Romania.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut