Directorii aeroporturilor din România au analizat viitorul transportului aerian

Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit joi (2 februarie), într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Brașov, unde au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, Autorității Aeronautice Civile Române, Autorității de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile și ROMATSA.

Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca: implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației.

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.

Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”, a apreciat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România (AAR) și directorul Aeroportului Internațional Cluj.

Înainte de începerea discuțiilor, participanții la întâlnire au vizitat Aeroportul Internațional Brașov, care va deveni operațional în 15 iunie, dacă graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat.

Ne onorează faptul că în acest an găzduim, chiar la sediul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, prima zi a şedinţei directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România. Astfel, putem spune că cel mai nou şi mai modern aeroport din România – dacă luăm în calcul tehnologia de dirijare a traficului prin intermediul turnului remote pe care o implementăm în premieră naţională, îşi face oficial «intrarea» în rândul aeroporturilor din ţara noastră, cu atât mai mult cu cât suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte funcţionalizarea obiectivului nostru”, a declarat Adrian Veștea (foto dreapta), președintele Consiliului Județean Brașov.

Asociația Aeroporturilor din România (A.A.R.) a fost înființată 1999, reunește în prezent 22 de membri, printre care 16 aeroporturi și firme din domeniul aeroportuar. A.A.R. și are o contribuție importantă în dezvoltarea aviației civile din România prin colaborarea permanentă pe care o are cu instituțiile internaționale și naționale din domeniu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut