Direcții de colaborare academică strategică stabilite de rectorul UBB cu ambasadorul Israelului în România

În cadrul vizitei la Cluj-Napoca, ambasadorul Israelului la București, David Saranga, s-a întâlnit miercuri, 10 martie, cu rectorul UBB, prof. dr. Daniel David, cu care a analizat și stabilit direcții de colaborare academică strategică.

Conform celor anunțate de reprezentanții universității clujene, au fost analizate cooperările UBB în relație cu Israel, remarcându-se programele educaționale UBB dedicate limbii și culturii ebraice la nivel de licență (din Facultatea de Litere și Facultatea de Istorie și Filosofie) și master (din Facultatea de Istorie și Filosofie). De asemeni, s-a remarcat componenta de cercetare specifică, reprezentată de două institute UBB – Institutul de Iudaistică şi Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly” – Facultatea de Istorie și Filosofie și Institutul pentru Studii de Holocaust și Genocid – Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării,  dar și de un număr mare de studenți, respectiv absolvenți din Israel, la nivel de doctorat.

„Pornind de la domeniile în care UBB este un actor principal la nivel internațional, au fost stabilite planuri concrete pentru colaborări strategice în componenta de cercetare-dezvoltare-inovare, precum și în relația socio-economică (UBB – companii din Israel)” – informează UBB.

La întâlnire au participat și prof. univ. dr. Sergiu Mișcoiu, directorul Centrului de Cooperări Internaționale al UBB, iar din partea Ambasadei Israelului, doamna Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale Israeliene în România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut